Een kus uit Ename

Een oude postkaart met de tekst ‘Een kus uit Ename’ vertelt me talloze verhalen. Over mijn dorp Ename en al zijn mensen. Verhalen van vroeger en verhalen van nu. En iets in mij fluistert… ‘dit mag je niet verloren laten gaan’…

Ename, zomaar een dorp in het hart van de Vlaamse Ardennen. Voor mij het allermooiste dorp. Maar ik ben bevooroordeeld, want het is de plaats waar mijn wiegje heeft gestaan. En zo zal het voor velen van mijn dorpsgenoten zijn. Ename, ons prachtige dorp.

Dit weblog is een verzameling van verhalen in woord en beeld over het dorp, zijn mensen, zijn wel en wee, zijn geschiedenis en over hoe het nu is. Historisch correct? Daar streven we naar. De gegevens worden zo zorgvuldig mogelijk verzameld, naverteld en gedateerd. Dat doen we samen. Dit weblog is niet bedoeld als geschiedkundig naslagwerk, alhoewel u hier heel wat historische informatie zal kunnen vinden. Wat we beogen is het samenbrengen van onze herinneringen opdat deze niet verloren zouden gaan.

We hopen dat alle informatie u zal inspireren om eens een bezoek te brengen aan ons dorp zodat ook u een beetje verliefd mag worden op Ename.
Een kus uit Ename!

2 gedachtes over “Een kus uit Ename

Plaats een reactie