Een kus uit Ename.

Een oude postkaart met de tekst ‘Een kus uit Ename’ vertelt me talloze verhalen. Over mijn dorp Ename en al zijn mensen. Verhalen van vroeger en verhalen van nu.

En iets in mij fluistert… ‘dit mag je niet verloren laten gaan’…

Ename, zomaar een dorp in het hart van de Vlaamse Ardennen. Voor mij het allermooiste dorp. Maar ik ben bevooroordeeld, want het is de plaats waar mijn wiegje heeft gestaan. En zo zal het voor velen van mijn dorpsgenoten zijn. Ename, ons prachtige dorp.

Deze weblog wordt een verzameling van verhalen in woord en beeld over het dorp, zijn mensen, zijn wel en wee, zijn geschiedenis en hoe het nu is.

Historisch correct? Daar streven we naar. De gegevens worden zo zorgvuldig mogelijk verzameld, naverteld en gedateerd. Dat doen we samen. Deze weblog is niet bedoeld als geschiedkundig naslagwerk, alhoewel u hier heel wat historische informatie zal kunnen vinden. Wat we beogen is het samenbrengen van onze herinneringen opdat deze niet verloren zouden gaan.

We hopen dat alle informatie u zal inspireren om eens een bezoek te brengen aan ons dorp zodat ook u een beetje verliefd mag worden op Ename.

Een kus uit Ename!

 

Mijn naam is Ilse Bostyn en Ename is mijn geboortedorp. Het idee om deze weblog te maken ontstond nadat ik in een facebookgroep over Ename korte stukjes begon te schrijven over ‘de historie van Ename’. Onverwachts kreeg ik enthousiaste reacties van meerdere dorpsgenoten die mij vroegen of deze verhalen op één of andere manier gebundeld konden worden. Het beste idee leek mij om een weblog te beginnen waarin alle verhalen verzameld  worden. 

Maar mijn eigen posts wil ik graag aanvullen met de uitgebreide kennis en hartverwarmende herinneringen van mijn dorpsgenoten. Daarom heb ik ervoor gekozen om hier alle ruimte te geven aan iedereen die iets wil delen over Ename of de dorpen in de omgeving.

‘Ename, mijn dorp’ is een weblog met een eclectisch karakter. Er is ruimte voor verhalen, voor foto’s, voor alle dingen ‘van toen en nu’. Alle onderwerpen mogen aan bod komen.

Het is ook een dynamische weblog. De posts zullen regelmatig worden aangevuld met informatie en foto’s van iedereen die graag een steentje wil bijdragen aan het geheel.

‘Ename, mijn dorp’ is mijn bijdrage aan ‘het verhaal van ons dorp’. Opdat de oude verhalen van Ename en haar mensen niet verloren zullen gaan. En opdat de verhalen van nu, die ooit ook geschiedenis zullen zijn, alvast opgetekend kunnen worden.

Wilt u ook graag meewerken? Wilt u een herinnering delen? Of oude foto’s? Wilt u helpen om al bestaande posts aan te vullen met uw kennis? Laat het mij weten via het contactformulier op deze weblog!

Wanneer we onze herinneringen samenbrengen, gaan de oude verhalen weer leven.

kaart - kopie

2 gedachtes over “Een kus uit Ename.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s