Walter De Bock

Walter De Bock

Walter De Bock werd geboren te Mater in 1949. Met Ename heeft hij sinds zijn jonge jaren een hechte band. Hij ging er naar school en is tot op heden op zijn geheel eigen warme en uniek humoristische wijze betrokken bij het sociale leven van Ename. Hij kent de mensen, de dorpsverhalen en voelt zich, zoals hij zelf zegt, een Enamenaar.

Walter volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst te Oudenaarde. Zijn stijl is op zijn minst eclectisch te noemen. Kenmerken van realisme tot surrealisme, van naïeve kunst, symbolisme tot expressionisme typeren het werk van deze veelzijdige kunstenaar. Eigenlijk is Walter één van die kunstenaars die zich niet in één stijl ‘laten vangen’. In zijn werk zien we veel symboliek, ontdekken we sprankjes humor en herkennen we unieke volkse elementen. Hij is een kind van de Vlaamse Ardennen, wat op diverse wijzen terug te vinden is in zijn werk.

Walter De Bock werkt met verschillende materialen. Olieverf, aquarel, gouache, inkt, houtskool, potlood, terracotta en brons. Hij is vooral bekend om zijn terracotta beelden en om zijn olieverfschilderijen van winnaars van ‘Vlaanderens mooiste’, de Ronde van Vlaanderen. Maar er is wat minder bekend werk van hem dat zeker aandacht verdiend.

208-ba9b1cbd42d70ccbad6a24e9d8c7618f

Ik neem u mee op een kleine fotorondleiding en laat u kennis maken met diverse kunstwerken van Walter De Bock. Ik kan u van harte aanbevelen om voor een gedetailleerder overzicht van zijn werk eens een kijkje te nemen op www.bloggen.be/bok en www.bloggen.be/tourofflanders

Terracotta

Terracotta ‘Naakt’

Terracotta ‘Koning en Koningin

Terracotta ‘Heiligen’

Terracotta ‘Anders’

Terracotta ‘Bas-reliëf’

213-ec6e859376933b416132464dcc82a2b4

Terracotta ‘Boerke turend naar de lucht’

234-88d8245752b4f231338f633fba5bbf6f

Brons

Pentekeningen en potloodtekeningen

Olieverf, aquarel, gouache

‘Vlaanderens Mooiste’ terracotta beelden en bas-reliëfs

‘Vlaanderens mooiste’ olieverfschilderijen winnaars van ‘de Ronde van Vlaanderen’

Walter De Bock schildert, tekent, boetseert al sinds zijn kinderjaren en de werken die hier worden getoond zijn slechts een deel van het werk van deze bevlogen kunstenaar. Meer over zijn werk vind u op zijn websites (hierboven vermeld).

2 gedachtes over “Walter De Bock

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s