Feeste t’Ename 2003.

~~ met dank aan Antoine Vermeulen voor de film ‘Feeste t’Ename 2003’

Al eeuwenlang viert Ename elk jaar zijn ‘Feeste t’Ename’. Vroeger werd dit dorpsfeest ‘de Sint Laureyns Foire’ genoemd. Over de Sint Laureyns Foire en hoe dit allemaal ontstaan is, kunt u lezen in De Jaarmarkt Sint Laureyns foire’.

Tegenwoordig organiseert het Feestcomité Ename dit 4-daagse evenement. Er is van alles te zien en te doen op de Feeste: optredens, live muziek, optocht, vuurwerkshow, kroegentocht, koetstochten, loopwedstrijden, kinderspelen, paardenspektakel, volksspelen, lekker eten en drinken, allerlei attracties en ‘vermakelijkheden’ voor jong en oud.

Feeste t’Ename ‘draagt het jasje van haar tijd’ maar is door alle eeuwen heen hét grote dorpsfeest gebleven, waarin dorpsgemeenschap, gezelligheid en plezier centraal staan.

Antoine Vermeulen geeft in zijn film over de Feeste t’Ename van 2003 een overzicht ‘van opbouw tot afsluiting’ en alle festiviteiten die daartussenin zaten. Een film vól bekende gezichten en plezante momenten.
Een unieke herinnering.

 


feeste 2003 (2)

3 gedachtes over “Feeste t’Ename 2003.

  1. Waw! Wat een mooi tijdsdocument. Fijn om iets dat al/nog maar 15 jaar geleden gebeurde terug te zien. Voor mij bijzonder emotioneel om mensen terug te zien die ons ontvallen zijn. Een dikke proficiat Antoine en een dikke MERCI omdat je dat hebt gedeeld met allen die Ename een warm hart toedragen, Ename ons dorp! Heeft u nog zo’n krakers in uw archief zitten?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s