Mijmeren over Ename, het dorp van Marc.

~~ geschreven door Marc Maryns / foto’s Marc Maryns / filmbeelden Luc Vanhauteghem

Ename, mijn dorp

Foto Marc Maryns.

Ename mijn dorp, je ligt daar diep onder mij aan de stroom die Schelde noemt en waarvan het water niet ophoudt te bewegen, dag in dag uit, geen één seconde staat het stil al eeuwen lang.
Van waar komt al dat water en waar stroomt het heen?
Steeds maar verder stroomt het tot het uiteindelijk de grote waterplas, die we zee noemen, heeft bereikt. Solidair met het water uit andere rivieren mengt het zich tot één grote massa.

Onze kerk, gezien vanaf mijn uitkijk, staat er majestueus bij. Daar kan je niet omheen kijken. Ze is ook een oriëntatie- en referentiepunt in de Scheldevallei, waarbij haar toren er hoog bovenuit komt.
Van waar ik sta – mijn uitkijk – zie ik niets bewegen omdat ik te hoog en te ver sta, maar ik weet dat het daar, enkele kilometers verder in het centrum van Ename en de omliggende straten, druk is en dat er geleefd wordt. We zijn er met velen. Het is van een pietluttig dorpje met enkele straten uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen gemeente met alle voor- en nadelen, maar waar het nog steeds goed leven en vertoeven is.

Ename, mijn dorp ik houd van u! 

Marc

Klik hieronder om de video met sfeerbeelden van Ename te zien. Video Luc Vanhauteghem.

Sfeerbeelden van Ename in de zomer – video Luc Vanhauteghem.
Foto Marc Maryns.

Een gedachte over “Mijmeren over Ename, het dorp van Marc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s